Τρίτη 08/02/2011 - 00:15:25
Έκδοση για εκτύπωση  Δημιουργία PDF αρχείου απο την είδηση αυτή   
Περιβαλλοντικό επεισόδιο από καμμένα λάστιχα στην Πτολεμαΐδα
Συντάκτης Γιαπρακίξ στο Τοπικά : Ειδήσεις
Φωτιά ξεκίνησε χθες από άγνωστη αιτία γύρω στις 6:10μ.μ. και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλα τα παλιά ελαστικά που βρίσκονται στην μάντρα υλικών στο 3ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Πτολεμαΐδας – Έδεσσας (απέναντι από τα σφαγεία Πτολεμαΐδας, στη διασταύρωση του βιολογικού καθαρισμού του δήμου).

Ο πυκνός καπνός μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας σκέπασε σχεδόν όλη τη νοτιοανατολική λεκάνη της Εορδαίας φτάνοντας μέχρι και της παρυφές της πόλης της Κοζάνης.
πηγή: eordaia.org
Στην κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πτολεμαΐδας με 6 άνδρες.

Χρειάστηκε να ριχτούν επί πολλές ώρες τόνοι νερού από τα οχήματα της πυροσβεστικής καθώς τα περίπου 150 ελαστικά κάθε μορφής και τύπου καίγονταν με τα μανίας με μεγάλες θερμοκρασίες και με τη δυσοσμία και τον πυκνό μαύρο καπνό να φαίνονται από χιλιόμετρα μακριά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους πυροσβέστες ο ιδιοκτήτης της μάντρας η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστο αίτιο καθώς ο ίδιος έφυγε κλείνοντας το χώρο (την περίφραξη της μάντρας) στις 3 το μεσημέρι και επέστρεψε στο σπίτι του στην πόλη της Πτολεμαΐδας ενώ ώρες μετά (μετά τις 6 το απόγευμα) ενημερώθηκε με τηλεφώνημα από γνωστό του ότι έχει πάρει φωτιά στο χώρο της μάνδρας και μάλιστα έξω από τη δική του περίφραξη κατακαίγοντας όμως, ελαστικά (παλιά) της δικής του επιχείρησης.

Έρευνα για τα αίτια διενεργεί το ανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πτολεμαΐδας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πυκνός καπνός των ελαστικών (ως παράγωγο πετρελαίου) για ώρες είχε προκαλέσει περιβαλλοντικό επεισόδιο.

Σχόλια : 0, Bookmarks:           
Λέξεις Κλειδιά : κοζάνη, kozani, Φωτογραφίες κοζάνης,ΚΟΖΑΝΙ, αποκριές, αποκριά, αποκρια, καρναβαλι, τει, Τ.Ε.Ι. , Δυτική Μακεδονία,west macedonia, ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, kozanis


Η εκδοτική ομάδα του giapraki.com δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο και τις απόψεις που μπορεί να εκφράζουν τα
μέλη του. Κάθε ένας είναι υπεύθυνος του λόγου του. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την
ομάδα συντάξης του Giapraki.com στο info@giapraki.com

Κανόνες Λειτουργίας του Forum, Πολιτική Απορρήτου
Χρόνος παραγωγής σελίδας: 0.1524 δευτερόλεπτα, 0.0848 απο το χρόνο αυτό για SQL queries. DB queries: 48.