Παρασκευή 25/02/2011 - 15:46:11
Έκδοση για εκτύπωση  Δημιουργία PDF αρχείου απο την είδηση αυτή   
Μαρμάρινη βρύση μέσα στο Ιερό του ¶η Νικόλα!
Συντάκτης Γιαπρακίξ στο Τοπικά : Ειδήσεις
Μια νέα παρέμβαση στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, στο σύμβολο της Κοζάνης, ήρθε χθες να αποτελέσει θέμα συζήτησης στην περιοχή.

Eδώ και έναν περίπου μήνα, χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τοποθετήθηκε μέσα στο…ιερό του ναού μια….μαρμάρινη βρύση, με ένα…ψάρι, μπροστά στην αγιογραφία της Παναγίας! Και δεν είναι η μόνη παρέμβαση!

Υπάρχουν πολλά έπιπλα που καλύπτουν και άλλες αγιογραφίες, ενώ υπάρχει και επιχρωμάτωση, η οποία προκαλεί επίσης ερωτηματικά!
πηγή: Πρωινός Λόγος


Ήδη η προϊσταμένη της Εφορίας Μαρία Τσιάπαλη, η οποία δεν ενημερώθηκε για τη νέα αυτή (είχαν προηγηθεί ανάλογες κινήσεις σε επισκοπείο, αλλά και σε άλλους ιερούς ναούς, με εντολή του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου) παρέμβαση, έχει αποστείλει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π.Λ», έγγραφο πριν από αρκετές ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, με το οποίο ζητά να απομακρυνθεί η βρύση. Να σημειωθεί πως επειδή ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου είναι μνημείο, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση, χωρίς άδεια από την αρμόδια Εφορία και το ΚΑΣ!

Το ίδιο έγγραφο έχει σταλεί και στο Δήμο Κοζάνης και ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας γνωρίζει το θέμα, το οποίο αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση και πάλι στους Κοζανίτες, μετά το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με τα προσκυνητάρια και πάλι στο ιερό ναό του Αγίου Νικολάου!

Πάντως ο ιερέας του ναού πατήρ Δημήτριος Χαρισίου, μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», τόνισε πως υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα με το νερό και τα λύματα και, αφού ο ίδιος έκανε ό,τι ήταν δυνατόν, σε συνεργασία με υδραυλικούς, τελικά επελέγη η εν λόγω λύση. Επίσης σημείωσε πως οι εν λόγω αγιογραφίες είναι νεώτερες και όχι παλαιές. Σύμφωνα, πάντως, με όλες τις πληροφορίες, η συγκεκριμένη επιλογή της μαρμάρινης βρύσης αποτελεί προσωπική επιλογή του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου.

Σχόλια : 2, Bookmarks:           
Λέξεις Κλειδιά : κοζάνη, kozani, Φωτογραφίες κοζάνης,ΚΟΖΑΝΙ, αποκριές, αποκριά, αποκρια, καρναβαλι, τει, Τ.Ε.Ι. , Δυτική Μακεδονία,west macedonia, ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, kozanis


Η εκδοτική ομάδα του giapraki.com δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο και τις απόψεις που μπορεί να εκφράζουν τα
μέλη του. Κάθε ένας είναι υπεύθυνος του λόγου του. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την
ομάδα συντάξης του Giapraki.com στο info@giapraki.com

Κανόνες Λειτουργίας του Forum, Πολιτική Απορρήτου
Χρόνος παραγωγής σελίδας: 0.0813 δευτερόλεπτα, 0.0276 απο το χρόνο αυτό για SQL queries. DB queries: 48.