ΕίδησηΜαρμάρινη βρύση μέσα στο Ιερό του ¶η Νικόλα!
(Κατηγορία Τοπικά : Ειδήσεις)
Δημοσιεύτηκε απο Γιαπρακίξ
Παρασκευή 25/02/2011 - 15:46:11

Μια νέα παρέμβαση στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, στο σύμβολο της Κοζάνης, ήρθε χθες να αποτελέσει θέμα συζήτησης στην περιοχή.

Eδώ και έναν περίπου μήνα, χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τοποθετήθηκε μέσα στο…ιερό του ναού μια….μαρμάρινη βρύση, με ένα…ψάρι, μπροστά στην αγιογραφία της Παναγίας! Και δεν είναι η μόνη παρέμβαση!

Υπάρχουν πολλά έπιπλα που καλύπτουν και άλλες αγιογραφίες, ενώ υπάρχει και επιχρωμάτωση, η οποία προκαλεί επίσης ερωτηματικά!
πηγή: Πρωινός Λόγος
Ήδη η προϊσταμένη της Εφορίας Μαρία Τσιάπαλη, η οποία δεν ενημερώθηκε για τη νέα αυτή (είχαν προηγηθεί ανάλογες κινήσεις σε επισκοπείο, αλλά και σε άλλους ιερούς ναούς, με εντολή του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου) παρέμβαση, έχει αποστείλει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π.Λ», έγγραφο πριν από αρκετές ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, με το οποίο ζητά να απομακρυνθεί η βρύση. Να σημειωθεί πως επειδή ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου είναι μνημείο, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση, χωρίς άδεια από την αρμόδια Εφορία και το ΚΑΣ!

Το ίδιο έγγραφο έχει σταλεί και στο Δήμο Κοζάνης και ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας γνωρίζει το θέμα, το οποίο αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση και πάλι στους Κοζανίτες, μετά το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με τα προσκυνητάρια και πάλι στο ιερό ναό του Αγίου Νικολάου!

Πάντως ο ιερέας του ναού πατήρ Δημήτριος Χαρισίου, μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», τόνισε πως υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα με το νερό και τα λύματα και, αφού ο ίδιος έκανε ό,τι ήταν δυνατόν, σε συνεργασία με υδραυλικούς, τελικά επελέγη η εν λόγω λύση. Επίσης σημείωσε πως οι εν λόγω αγιογραφίες είναι νεώτερες και όχι παλαιές. Σύμφωνα, πάντως, με όλες τις πληροφορίες, η συγκεκριμένη επιλογή της μαρμάρινης βρύσης αποτελεί προσωπική επιλογή του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου.


Αυτή η είδηση είναι αποGiapraki.com
( https://www.giapraki.gr/news.php?extend.8710 )


Χρόνος παραγωγής σελίδας: 0.0242 δευτερόλεπτα, 0.0022 απο το χρόνο αυτό για SQL queries. DB queries: 17.